Deel mij!
Typ hier uw reactie:


30-03-1978 - Het debuut van Marlieke Oltmans in Oranje


Keepster Marlieke Oltmans speelde haar eerste en laatste duel in Oranje op 30 maart 1978 tegen Spanje. Zij kreeg van van bondscoach Timmermans de voorkeur boven Det de Beus. De toen pas 20-jarige De Beus had vlak voor het toernooi haar debuut gemaakt tegen Ierland en zou in de jaren daarna uitgroeien tot een van de iconen van de Oranje Dames.
Hoewel de Oranje Dames met 4-1 wonnen, was het debuut van Oltmans tegen Spanje weinig enerverend. ‘Ik heb geen bal aangeraakt. Na een overtreding van een verdediger kreeg Spanje een strafbal en die werd hoog in de kruising gepusht. Daar kon ik niet bij. Det had ook al niet zo veel te doen gehad, dus Huib had de keepers ook thuis kunnen laten’, lacht Oltmans. Haar optreden in Oranje kreeg geen vervolg.
Lees het complete verhaal dat in juli 202 verscheen op Hockey.nl in deze PDF.

Bij de teamfo: de selectie Oranje Dames voor vijflandentoernooi in het Engelse Bedford in 1978. Staand vl.n.r.: manager Loek Vehmeijer, Toos Bax, Elsemieke Hillen, Fieke Boekhorst, Lisette Sevens, Maria Fikkers, Margriet Bleyerveld, Det de Beus, fysiotherapeut Wil Jansen, trainer-coach Huib Timmermans.
Vooraan v.l.n.r.: Marlieke Oltmans, Sophie von Weiler, Suzan Bekker, Karien Hamers, Anneke van Puffelen, Eveline Fruitema, Cathy Woudenberg Foto: Hockey Sport/KNHB

BRON: