Deel mij!
Typ hier uw reactie:


19-05-1977 - Hemelvaartsdag 1977. Dames 1 bijna landskampioen.

In het seizoen 81-82 werd de vrouwenhoofdklasse ingevoerd. Tot dat seizoen werd het landkampioenschap beslist door een halve nacompetitie met de beste acht ploegen van de vier districten. In het seizoen 76-77 speelde Dames 1 van Pinoké mee in die die nacompetitie. Dames 1 won de eerste vier van de zeven wedstrijden. In deze PDF staat een knipselverslag van berichten uit de HockeySport.
De spanning was te snijden tot de laatste seconde. Onze Pinokévrouwen eindigden bovenaan gelijk met twee andere ploegen: Were Di en HTCC. Alle drie de ploegen hadden 10 punten uit zeven wedstrijden. Het onderling resultaat bracht de beslissing. Dames 1 werd uiteindelijk tweede. Maar aan de laatste thuiswedstrijd tegen HTCC was een bijzonder verhaal verbonden, dat Marlieke Oltmans in het lustrumboek van 2004 nog eens uit de doeken deed. Lees hier de PDF van dat verhaal.