Deel mij!
Typ hier uw reactie:


01-05-1974 - De tosti-trofee voor Tonneke Wilmink.

Toen ons Chalet in de zomer van 1971 klaar was, moest de bar natuurlijk omzet gaan draaien. Daarbij kwam veel vrijwilligerswerk kijken. Tonneke Wilmink, echtgenote van Joep die in de Veteranen speelde en de moeder van Mark en Geert, zorgde de eerste drie jaar voor een aanzienlijke bevoorrading van de keuken. 
Vaste werkzaamheden van Tonneke op zaterdagochtend: boodschappenlijst tostibroden, plakken ham, plakken kaas (en 100 Van Dobben kroketten (bij de slagerij op het Stadionplein). Vervolgens de tosti’s klaarmaken en naar de club. De clubhuis commissie (C.C.) beloonde haar met een leuke persoonlijk vaasje van pottenbakkerij ''t Spinnewiel. Je zou het de tosti-trofee kunnen noemen, want haar scores staan erop.

1971-1972 876 Tosti’s.
1972-1973 3550 Tosti’s.
1973-1974 2900 Tosti’s.

Er is in de loop der jaren veel veranderd in de keuken van Pinoké. Maar het begon thuis in de keuken van Tonneke Wilmink.
Op de foto hieronder ziet u Tonneke in het midden achter de bar bij Pinoké, tussen Gertie Triebels (links) en Zus Bovenlander (rechts).