Deel mij!
Typ hier uw reactie:


01-09-1945 - Het wapen van Pinoke

Na de oorlog fuseerden O.K. en Pinokkio. Er heeft lange tijd twist over bestaan wie door wie werd overgenomen. Vast staat wel dat Pinokkio weer gebruikt kon maken van de (huidige) velden in het Amsterdamse bos. Pinokko was voor de oorlog qua spelniveau de betere club en de Pinokkio spelers die na september 1941 naar O.K. waren verhuisd, tilden het eerste team van die club naar een hoger niveau.

Voor de oorlog was een splijtzwam in Pinokkio gekomen door de NSB-ers. Na de oorlog werden de ogen op de toekomst gericht en door een symbolische naam voor het clubblad te kiezen (Bindzwam) zou alles weer goed komen. De naam Bindzwam werd begin zestiger jaren weer ingeruild voor Steekneus.

Jac. Jansma ontwierp de cover van de Bindzwam.